Zápis do kroniky Standa Kříž - schůzka 25.-.26.1.2013

27.01.2013 16:18

Druhá etapa celoroční hry ,,Strážce duší – Bratrstvo ohně“

Dne 25.1.2013 se uskutečnila prodloužená schůzka klubu. Sešli jsme se v 19.00 večer. Když jsme se sešli všichni, tak Adam,Standa,Denisa, Veronika připravili pro malé děti pár her jako Námořníci to je hra, která se hraje s prázdnou skleněnou lahví a sirkami. Každý hráč pokládá jednotlivě sirku na hrdlo lahve a komu sirky spadnou si je vezme. Vyhrává ten, kdo už žádnou sirku nemá. Následovně si Adam se Standou připravili pro ostatní Kimovku a pak Adam odebral 4 věci, které děti měli uhádnout. Poslední hra tohoto večera bylo BINGO.

Poté si všichni šli vyčistit zuby a šli poslouchat Mauglího, kterého jsme dostali do příští schůzky namalovat. Adam,Standa,Denisa a Veronika si spolu povídali ještě asi do 1.00 ráno, takže když jsme vstávali,tak se nám nechtělo. Na konec když jsme se konečně probudili, tak jsme si zabalili věci a vyčistili zuby. K snídani bylo na výběr buď nejlepší perník od Věrky, a nebo rohlík s máslem a marmeládou. Po snídani jsme si vypili čaj a pomalu se začali oblékat na ven. Tento den byl podle meteorologů ten nejmrazivější ( na některých místech v republice až – 29 °C).

Pořádně jsme se oblékli a vyrazili na šibeniční vrch. Po cestě jsme viděli pár zajíců. Když jsme dorazili tak malé děti začaly lámat dřevo a Adam se Standou se vydali hledat něco na podpal, ale zde nerostli žádné borovice ani smrky, jsme se pokoušeli rozdělat oheň pomocí slámy. Mezitím nám Iva přečetla naší hru. Dostali jsme za úkol rozluštit nápis a najít 12 lebek. Poté nám Iva dala 12 otázek -ke každé patřila jedna zapálená svíčka,na které jsme museli odpovědět správně jinak, nezískáme část šperku. Na všechny otázky jsme odpověděli dobře a šperk získali, i oheň se nám rozdělat nakonec povedlo – ale bylo už mnoho hodin, a tak jsme se vydali na zpáteční cestu do klubovny, protože jsme byli všichni promrzlí až na kost. V klubovně jsme si dali všichni slévací polévku a horký čaj. Měli jsme ještě čas, a tak jsme dětem ukázali něco ze zdravovědy a zaházeli na panáka, kterého jsme kreslili na předchozích schůzkách. Domů jsme odešli s dobrými pocity, že se nám prodloužená schůzka a spaní v klubovně líbilo.

Zápis napsal S.Kříž.