Zápis do kroniky 25. 9. 2010 / Bžna

25.09.2010 23:07

25. 9. 2010

Schůzka Bžna

Původně jsme se chystali na opravení  a úklid studánky, o kterou pečujeme. Protože ale počasí bylo opravdu podzimní a pršelo, zakotvili jsme v klubovně.

Přišlo osm dětí – Petra, Milan, Denisa, Viky, Andrea, Kája, Adam, Simča.

Na začátek schůzky přišla Medvědice s Medvědem, přivítali jsme mezi sebou nové dva členy, rozdali se diplomy a ceny za hry z táboření, připomněli jsme si dvě nové celoroční hry – Záhada hlavolamu a Zelený poklad. Pak už nastal čas na hry, hovadinky a učení a opakování …

Děti se rozdělily do dvou skupin: Milan, Petra, Simona a Kája… Viky, Denisa, Andrea a Adam.

Nejprve jsme si procvičili naši znalost rostlin. Největší problém nám dává stále rozpoznat podběl od „pampelišky“, vzpomenout si, že petrklíč je prvosenka a že není tygří oko čtyřlisté, ale vraní oko čtyřlisté.

Z papíru jsme si vytvořili formuli a vypukly závody… pouze foukáním musely děti své formule dostat ze startovní čáry až do cíle.

Zahráli jsme si hru „Na králíka“, ale spíše by se hodil název „Na cukrátko“. Děti měly za úkol nalézt v prostoru celé klubovny schovaný bonbon, ale nesměly dát znát, že vědí, kde je a jen mi to tiše říct. Tato hra se dětem moc líbila a trochu hudrovaly, že jsem hrozná, protože různými fígly jsem je obalamutila a bonbony nacházely tam, kde nečekaly.  Ten, kdo první bonbon nalezl, získal ho jako odměnu.

Zopákli jsme si různé způsoby šifrování, morseovku…děti se rozdělily na dvě skupinky a každá skupina pak musela vymyslet šifru pro tu druhou ….

Nakonec jsme si zahráli hru „Guláš se jmény“

Na prvním místě v bodování her se umístila Kája